Tilbage

BOG XXII

2022, 
280 sider, 17 cm x 25 cm

Køb hardcover her

 

Forsidebillede:
Bramslev Bakker
Akvarel malet af Helle Nøhr, Galleri Kvisten
Redaktionsudvalg:
Knud Trier, Lions Club Hobro
Anton Jacobsen, Lions Club Løgstør
Ole Sommer, Lions Club Aars
Per Holm, Lions Club Aars
Per Aagaard, Lions Club Aalestrup
Lone Poulsen, Lions Club Rold Skov
Peter Harritsø, Arden

Forfattere

Leif Pedersen

Leif Pedersen fortæller om et arbejdsliv i skolevæsnet. Med lærerjob på Færøerne, som ulandsfrivillig i Zambia og endelig på Karensmindeskolen i Støvring. Nu har Leif Pedersen startet en karriere som kørestolsskubber. Men det må I selv læse.

 

Erik Eriksen

Erik Eriksen har haft to forskellige karriereforløb. Først som arkitekt i arkitektfirmaet Dall og Lindhardtsen og senere som kromand med Røverstuen og Tophuset i Rebild Bakker. Erik Eriksen fortæller sin historie med en underfundig lune og har eller som motto. ”Man behøver jo ikke at stå stille – kun for at nyde udsigten.”

 

Per Bisgaard

Borgmester og 38 år i undervisningslokalerne på Aalestrup Realskole. Foreløbig er det blevet til 40 år i kommunalpolitik i Aalestrup og Vesthimmerlands kommuner. Desuden 16 år i regionalpolitik i Viborg Amt og i Nordjylland og 4 år i Folketinget. Vi får her et indblik i nogle af rævekagerne i politik.

 

Per Bach Laursen

Per Bach Laursen har skrevet om sin opvækst på Lundgaard i Overlade, og om personer der har betydet meget for ham. Endelig får vi beskrivelsen af en helt almindelig dag for en borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

 

Svend Lykke Larsen

Vi får et stykke firmahistorie her. Om Løgstør Vognfabrik, der startede med produktion af hestevogne, men senere gik over til biler og landbrugsmaskiner dog også med cykler og motorcykler. En typisk kunde startede med at købe en cykel. Så en motorcykel og til sidst en bil. Det bliver i efterkrigstiden til forhandling af FIAT og senere Toyota.

 

Marianne Sønderstrup

Skriver om barndomsminder fra Løgstør. Om at gå til ridning og have hest. Og om at bade ved Lendrup. Desuden om lodsstationen, hvor hendes far var lods, og det arbejde der fulgte med og endelig om, at julemanden kommer sejlede fra Aggersund til Løgstør.

 

Tage Christensen

Med Tage Christensen skal vi en tur i landbruget. Først med fødehjemmet, der var et husmandsbrug. En kultur som mange af os er rundet af. Men der kom også polio i Tages familie. Senere blev Tage den første afkomsinspektør inden for kvægavl. Med udgangspunkt i sin egen gård skriver Tage om sammenlægningerne af kvægavlsforeningerne i Danmark og om Agro Nord.


Knud Kristensen

Knud Kristensen er uddannet murer og indehaver af Hornum Murer- og Entreprenørforretning. Det fylder meget, men det politiske fylder også meget med byrådsarbejde og borgmesterjob i Vesthimmerland, plads i Amtsrådet og i Folketinget. Der er også bagt rævekager i Knud Kristensens politiske liv, bl.a. kunne han være blevet valgt for Fremskridtspartiet.

 

Poul Jacobsen

En karriere i hotelbranchen, der er startet her på Rold Stor Kro. Herefter gik det til et kendishotel i Norge og over Hotel Skagen, Fjordgården i Ringkøbing til Nyborg Strand, der blev en af de største konferencehoteller i Danmark. Der er anekdoter fra restaurationsbranchen men også læresætninger om lederjobbet.

 

Steen Hildebrandt

Professor emeritus, der om nogen har forsket, undervist og skrevet artikler om ledelse. Det er dog ikke så meget det Steen Hildebrandt skriver om her, men derimod om vejen fra Rold Skov til Handelshøjskolen i Aarhus, og så får vi et unikt indblik i familien, der byder på forskellige overraskelser.  Der bliver også plads til en afsnit om bæredygtighed, der er blevet Steen Hildebrandts store interesse.
 

Hans Henrik Jepsen

Vi tager til Aalestrup igen. Med udgangspunkt i slagteriet ”Himmerlandskød” får vi Aalestrups nyere historie. Af en mand der har været involveret i mange foreninger i Aalestrup. Vi berører også flygtningetemaet – det vender vi tilbage til. Men som tømrer kan man godt ende som afdelingsleder i socialforvaltningen.

 

Jørgen Trap

Er kendt ansigt som politimand i Hobros gader. Men Jørgen Trap er uddannet mejerist og apropos den aktuelle diskussion om lønnen i det offentlige, så søgte Jørgen Trap ind til politiet i protest mod lønnen som mejerist. Desuden har Jørgen Trap en passion for teater både amatør og professionel.

 

Per Pallesen

Han fortæller: ”Erik Balling ringede til mig. Vi kendte hinanden lidt for jeg havde været med i to småroller i Olsenbanden film.

"Per, det er Erik Balling. Nu skal du høre. Lise Nørgård har skrevet en lille TV serie i 6 afsnit, der hedder Matador.

Der er en rolle som en tjener, som hedder Severin Boldt. Han er charlatan, man ikke rigtig kan stole på. Vi kom med det sammen til at tænke på dig til rollen.”

Per Pallesen fortæller ikke kun om Matador men om et langt liv i teaterverdenen.

 

Olav Winther Kristensen

Har skrevet dagbog om 2020 da coronaen kom til Danmark og også kom til minkfarmene. Med det famøse pressemøde 4. november som omdrejningspunkt fortælles om tiden op til og den efter, og de følelser der forbundet med konsekvenserne af corona. Heldigvis har jeg forstået at Olav er kommet videre med noget helt andet.

 

Preben Bang Henriksen

Folketingsmedlem for Venstre – i hvert fald på nuværende tidspunkt. Det fortælles der om, men Preben Bang Henriksen er jo uddannet jurist og har haft sit eget advokatfirma i Aalborg. Preben Bang Henriksen fortæller om sit liv med en meget underfundig humor.
 

Henning Pedersen

Har skrevet om Livøs æra som flygtningelejr for vietnameserne baseret på egne oplevelser. Vi får et unikt indblik i de lidt kaotiske forhold der herskede og samarbejdsvanskelighederne mellem de forskellige danske myndigheder indbyrdes og også med de ledende vietnamesere. Der er uenighed om hvad der er bedst for flygtningene, og det diskuterer vi sådan set stadig.

 

Birgitte Wilsted Simonsen

Ud over at være politiker i Rebild Kommune har Birgitte Wilsted Simonsen brugt meget tid på spejderarbejde både selv og som spejderleder. Og glæden ved naturen har bragt Birgitte Wilsted Simonsen videre til et job som naturvejleder her i Rebild Bakker og Rold Skov.

 

 

 

 


 Tilbage
Design degngrafisk